Clos House / Marcelo Sarovic + Jeannette Plaut

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773314/casa-clos-marcelo-sarovic-plus-jeannette-plaut Clipboard Projects photographs:  Antonio UrzúaPhotographs:  Antonio UrzúaCollaborator Architects:Paul Reid, Paula HenriquezStructural Engineer:Patricio BertholetBuilding Contractor:Patricio NuñezCity:TalaganteCountry:ChileMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Antonio UrzúaRecommended ProductsFiber Cements / CementsSwisspearlSwisspearl Largo Fiber Cement PanelsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornFiber Cements / CementsULMA Architectural SolutionsPaper Facade Panel in Leioa School RestorationFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0Text description provided by the architects. Commissioned to design a home on a private golf course, the house is simultaneously an enclosed farm plot, like the French term clos (i.e. organized around a geometric structure that gives it unity and closure), and at the same time an object that is sensitive to the orientation of the sun, views and the horizon.Save this picture!© Antonio UrzúaThe architects chose exposed concrete as the main material, with the idea of expressing the thickness of the slabs using a system of beams that is left confined. From this system arise elements that are separated from the ground and subject the concrete to a plastic dimension that operates from a formal tension.Save this picture!First Floor PlanFrom a construction perspective, the work is structured into a system of reinforced concrete walls and slabs where the condition ofclos is determined by the layout of the first-floor walls and the point where they meet the ground. This level contains the shared spaces, while the bedrooms are on the second floor and the basement houses a wine cellar that maintains a consistent temperature throughout the year. A sky light crosses the three levels. Save this picture!© Antonio UrzúaConcrete pre-mixed with white pigments was used for all exterior walls to give a more illuminated finish, while the interior surfaces were plastered and painted.   A system of metal formworks with phenolic panels was utilized on the exterior exposed surfaces and metal in the interior. Sheets of treated marine plywood were used for the curved formworks. Recycled wood from large wine barrels, stained with use, was also used.Save this picture!Second Floor PlanThe lateral spiral staircase that stretches from the basement to the second floor is designed as concrete solids that are perforated and allow directed light to shine through.Save this picture!© Antonio UrzúaProject gallerySee allShow lessCompetition Challenges Architects to Reimagine New York’s MetLife BuildingArchitecture CompetitionsFoster, RSHP and UNStudio Compete to Expand Taiwan’s Largest AirportArchitecture News Share Area:  925 m² Area:  925 m² Year Completion year of this architecture project CopyHouses•Talagante, Chile “COPY” Save this picture!© Antonio Urzúa+ 27 Share 2008 “COPY” ArchDaily Year:  Clos House / Marcelo Sarovic + Jeannette Plaut CopyAbout this officeMarcelo SarovicOfficeFollowJeannette PlautOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTalaganteChilePublished on September 22, 2015Cite: “Clos House / Marcelo Sarovic + Jeannette Plaut” 22 Sep 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Chile ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773314/casa-clos-marcelo-sarovic-plus-jeannette-plaut Clipboard 2008 Photographs Year:  Architects: Jeannette Plaut, Marcelo Sarovic Area Area of this architecture project Clos House / Marcelo Sarovic + Jeannette PlautSave this projectSaveClos House / Marcelo Sarovic + Jeannette Plaut Houseslast_img read more